Domstens Hamn

Hamnen
Gästhamn i fiske- och småbåtshamn för grundgående båtar mitt emellan Helsingborg och Höganäs. utprickad inseglingsränna. 2 gästplatser, långsides + röd/grön skyltning, pålar. Djup ca: 1,7 m vid normalt vattenstånd.

Hamnvärd Domstens Båtklubb, Anders Artman, 042-922 07.

Hamnservice El, vatten, kiosk, toalett, dusch, bastu, mastkran, klubbstuga och telefonkiosk. Kom ihåg att miljöfarligt avfall deponeras på kommunens platser och inte vid vår sop-central.

Domsten
Villasamhälle i Helsingborgs kommun n.v. Skåne (Skåne län) beläget 10 km n.v. om Helsingborg. Domsten är ett gammalt fiskeläge och numera en attraktiv sommarort. – Ortnamnet (1601 Dombstehenn) innehåller i förleden möjligen ett ord damp av ovisst ursprung. Efterleden åsyftar den stenrika stranden (vid Öresund).

Kommunikationer
Busshållplats 100 m. Höganäs-Helsingborg, täta bussförbindelser.

Att se och göra
Fina badstränder, vackra promenadstigar, forngravar. Naturreservatet Kulla Gunnarstorps borg och slott 1 km. Christinelunds herrgård 1,5 km. Sofiero 4,5 km.