Kullen Cup 2018

Kullen Cup 14 juli 2018

DBK hälsar alla nordvästra Skånes jolleseglare varmt välkomna till Domsten och Kullen Cup, lördagen den 14 juli.

Kullen Cup är en enkel och lättsam form av kappsegling och vänder sig främst till dig som vill prova på att tävla, en Grön segling. Kullen Cup består av flera delseglingar som arrangeras av klubbar i nordvästra Skåne.

Kullen Cup seglas i klasserna: Optimist, Laser radial, Laser standard, RS Feva, Zoom 8 samt Kona One.

Ingen föranmälan behövs. Du anmäler dig på morgonen tävlingsdagen där du även betalar anmälningsavgiften på 50:-/ seglare.

Program för Domsten Kullen Cup, lördag 14 juli

9:00-9:55 Du registrerar dig i Domsten, DBK:s klubbhus ”Havsbris”, och betalar anmälningsavgiften på 50:-/ seglare.

Du ska ange ditt namn, vilken klass du seglar i (t ex optimist), vilken klubb du seglar för och vilket nummer eller annan text du har i ditt segel.

10:00 Rorsmansmöte. Här berättar vi lite om hur seglingen går till.

10:55 börjar startproceduren för första seglingen utav 3 planerade seglingar.

Prisutdelning, korv och läsk till seglarna snarast efter sista seglingen. Alla deltagare får medalj. Pris till klubben med flest deltagare under samtliga Kullen Cup regattor.

PS Du som vill hjälpa till kom ner till Havsbris kl 09:00, du behöver inte kunna segla!! DS

Publicerat i Blog | Kommentarer inaktiverade för Kullen Cup 2018

4-timmars & fest

Kompletterande information/anmälan avseende 4-timmars och stora sommarfesten hittar du på denna länk

Publicerat i Blog | Kommentarer inaktiverade för 4-timmars & fest

Bo Anders Artman

Igår nåddes vi av budet att Bo Anders Artman avlidit i en ålder av 91 år.
En man som betytt mycket för Domsten har gått ur tiden.
För de flesta är han känd som Bosse Artman och för att han alltid varit engagerad i utvecklingen av Domsten och då speciellt Domstens hamn.
Hans föräldrar kom till byn på 1920-talet och byggde 1928 ett av de första sommarhusen nere vid hamnen. Hans far, Gunnar Artman, bildade bland annat en vägförening för att förbättra vägnätet i byn, startade senare Domstens Byförening och tog aktiv del i arbetet med att få en fungerande hamn. Bosse har fortsatt detta ideella arbete och på olika sätt tagit del i byns föreningsliv. Bidrog bland annat till starten av Domstens Båtklubb och var dess ordförande under många år. Var också den drivande kraften bakom skapandet av den nuvarande hamnen och inköpet av den. Domstens Båtklubb står sedan 1994 som ägare till hela anläggningen.
Bildandet av Bo Anders Artmans Fond ifjol, i samband med Bosses 90-årsdag, vittnar om hans betydelse för Domsten, samtidigt som det var ett tack för de många årens ideella och uppoffrande arbete.

Publicerat i Blog | Kommentarer inaktiverade för Bo Anders Artman

Nivå hamn, erbjudande

Övernattningserbjudande från Nivå hamn enligt länk

Publicerat i Blog | Kommentarer inaktiverade för Nivå hamn, erbjudande

Volvo Ocean Race

June 22, 2015. The Volvo Ocean Racce fleet arrives in Gothenburg. Abu Dhabi Ocean Racing winners of the Volvo Ocean Race 2014-15.

Målgången i Volvo Ocean Race närmar sig !

Här har ni en hemsidan för information och beskådar du från båt är här ytterligare information.

Publicerat i Blog | Kommentarer inaktiverade för Volvo Ocean Race