Familjekappsegling den 29:e augusti

Domstens Båtklubb inbjuder traditionsenligt till 4-timmars familjekappsegling samt en härlig sommarfest.

–   Tanken med seglingen är att Ni tillsammans med familj och vänner ska komma ut på en kappsegling i samma trevliga anda som vi har på våra tisdagsseglingar.

–   De deltagande båtarna ska under 4 timmar tillryggalägga en så lång sträcka som möjligt genom valfri rundning av några av de 15 utvalda rundningsmärkena.

.

START: Starten sker mellan två röda bojar strax utanför badbryggan, under tiden 10.45 till 11.00. Sker starten efter 11.00 räknas tiden ändå från kl. 11.00    STARTEN SKER NORRUT. 

MÅL: Målgång sker genom att skära samma linje exakt 4 timmar senare, på SYDLIG KURS  

RUNDNING:   Rundning av de angivna märkena får max. ske två gånger per märke och märket ska rundas på den sida som är logiskt riktigt för den fortsatta seglatsen.

NY REGEL: MAX. SEGLAD TID 4 TIMMAR OCH 20 MIN.  Överskrids tiden = diskning.

LOGGBOK: Loggboks blanketten ska fyllas i och lämnas in efter seglingen. Senast 15.30.

RORSMANSMÖTE KL: 09.55

HANDIKAPP: Seglingsresultatet kommer att beräknas med hjälp av SRS-tabellen. Seglar Ni enligt det SRS-tal som finns i SRS tabellen så får bara segel som detta tal baserats på, användas. Lämnas spinnaker hemma ändras SRS-talet enligt SRS tabellen som Ni hittar på Svenska seglarförbundets hemsida.  www.svensksegling.se

Efterföljande fest
Efter Seglingen blir det samkväm i Havsbris. Proffs lagad Paella till självkostnadspris. Egen dryck medtages.

OBS !  Varje skeppare informerar sin besättning om kvällens fest.

Anmälan gör ni lättast längre ner på denna sidan.

Anmälning görs enklast i formuläret nedan. men kan även göras till Göran Artman 0708-235327, Anmälning till festen: Kontakta Thomas Lööb 0734-196167