Seglarskolan allmän information

Allmän information

Nybörjare:

Två veckors kurs för nybörjare 8-15 år där man får lära sig grundläggande seglingskunskaper, d.v.s. sjövett, hur man seglar de olika segelsätten med en optimistjolle, och hur man riggar en båt. Detta lärs ut på ett pedagogiskt, men även lekfullt sätt, som gör att man under kursens gång kommer träffa nya vänner och ha kul!

Kursen är kl. 09-12 på vardagar.

Här anmäler du dig

Fortsättarkurs optimist:

Seglingskurs för elever som gått 2 nybörjarkurser eller har fördjupade seglingskunskaper, d.v.s. har seglat optimistjolle tidigare, kan de olika segelsätten, och hur man riggar en jolle.. Man får lära sig mer avancerade kunskaper om segling, där vi går in mer på hur man blir en bättre seglare. Vi lär oss även grunderna i kappsegling, så att man senare kan delta i tävlingar om man så skulle vilja. Detta lärs ut på ett utmanande, men såklart roligt sätt!

Här anmäler du dig

Fortsättarkurs RS Feva/Laser:

Seglingskurs för elever som gått 2 nybörjarkurser samt minst en fortsättarkurs optimist, eller har fördjupade seglingskunskaper, d.v.s. man har seglat liknande eller samma båttyp tidigare.

Man får lära sig mer avancerade kunskaper om segling, där vi går in mer på hur man blir en bättre seglare. Vi lär oss även grunderna i kappsegling, så att man senare kan delta i tävlingar om man så skulle vilja. Detta lärs ut på ett utmanande, men såklart roligt sätt!

Här anmäler du dig

Anpassade kurser:

Kurser för ungdomar/vuxna där man kan välja att segla C55, RS Feva, eller Laser, ensam, eller flera styckna.

Kostnad, samt tid enligt överenskommelse med instruktör

Instruktörer

Huvud instruktörer

Wilma Håkansson, 073-528 17 44, lifeazwilma@gmail.com

Tränare:

Otto Wendt, ottowendt@yahoo.se
Irma Svenningsson, irmasvenningsson@gmail.com
Jenny Nilsson Sernevi, jsernevi@outlook.com
Theo Anderberg Törngren, theo@nebulosa.se
Pontus Samuelsson, pontus680@gmail.com
Victor Pialot, victor@pialot.com
Sebastian Pialot, sebastian@pialot.com

Båtinformation

Optimistjolle

En optimistjolle är en enmansbåt, som ofta är den första båt som barn lär sig segla med. Båten går att tävla med, upp till att man fyller 15 år.
En enkel båt att lära sig segla med, som dessutom är väldigt rolig!

RS Feva

RS Feva är en av världens mest populära två-mansbåt de senaste åren. Det är en actionfylld och lättseglad båt som passar utmärkt att tävla i. Båten har mycket närkontakt med vattnet, och är väldigt rolig att lära sig segla. Den har även en gennaker, d.v.s. ett extra segel som man kan hissa när man seglar vissa segelsätt.

Laser

En laser är för både ungdomar och vuxna, och är en enmansbåt. Det går lika bra att segla båten 2 lättare personer, men i tävling får endast en person sitta i båten. En laser är snabb, men lätt att lära sig, och otroligt kul att segla både i lättare och hårdare vind.

C55

En C55:a är en kölbåt, och kan därför inte kapsejsa (vända på sig). Båten funkar för 2-4 personer, men i tävling ska 2 personer vara i båten. Denna båt har även en spinnaker, d.v.s. ett extra segel som man kan hissa när man seglar vissa segelsätt. Båten funkar för ungdomar, samt vuxna. Kul för både nybörjare när det gäller större båtar, och veteraner.